Handleiding besloten website

Waarom de besloten pagina?

Als onderdeel van veranderingen voor de AVG en alle recente commotie rondom Facebook hebben wij vorig jaar besloten om geen gebruik meer te maken van onze Facebook groep, maar een besloten gedeelte vergelijkbaar met Facebook op de website op te zetten. Een groot aantal ouders hebben de site al gevonden vorig zomerkamp en door het seizoen heen! Zo nu en dan plaatsen we hier leuke foto’s, video’s en andere berichten op.

Hoe werkt het?

Op de menubalk bovenaan op de website staat helemaal rechts een knop “Inloggen”. Wanneer je hier op klikt zul je naar een inlogpagina van Scouting (SOL) worden gebracht. Wij maken gebruik van het login systeem van Scouting Nederland, dat is makkelijk want dan hoef je niet meer accounts te onthouden!  Wanneer je bent ingelogd wordt je naar de ledenpagina gebracht. Je kunt daarna doorklikken naar de Activiteit pagina (een persoonlijke tijdlijn voor de groepen die je volgt), of naar de specifieke groepen van de speltakken. Je zult zien dat er een hoop gelijkenissen zijn met het gebruiksgemak van Facebook.

Naam

Wanneer je voor het eerst bent ingelogd, zul je zien dat het account de naam heeft van het lid. Dit komt omdat we de naam ophalen uit SOL. Je kunt de naam aanpassen op de profielpagina, welke is te vinden door te klikken op het pijltje naar beneden, rechtsboven, achter de naam -> Voorkeuren -> Over.

Berichtgeving en meldingen

Bij dit systeem zit (helaas) geen app en is dus alleen via de webpagina te benaderen. Apps zoals bijvoorbeeld van Facebook kunnen via die app meldingen tonen (van reacties, likes en nieuwe posts), maar helaas kunnen wij dat dus niet op die manier. Daarom hebben we losse groepen van de speltak berichten die je kan volgen. We hebben ook een Algemene groep waar verenigingsberichten in worden geplaatst, je bent altijd lid van die groep, maar van welke speltakgroepen je lid bent (oftewel, volgt) kun je zelf kiezen. Op die manier laat jouw “Activiteit” pagina alleen maar berichten zien die voor jouw relevant zijn! Je kunt meldingen op de website aan zetten (Tip: rechtsboven op het wereldbolletje!) maar ook email meldingen. Handig, hoef je toch geen bericht meer missen!

Mocht je nog vragen, suggesties hebben of iets tegenkomen wat nog niet goed is (zelfs kleine dingen als typfouten) stuur ze gerust naar matthijs@nullscoutingmaarn.nl. Dan zal ik proberen om het zo snel mogelijk op te lossen!