Handleiding besloten groep

Als onderdeel van veranderingen voor de AVG en alle recente commotie rondom Facebook hebben wij besloten om geen gebruik meer te maken van onze Facebook groep. Maar natuurlijk willen wij wel blijven kunnen communiceren over alles wat ons bezighoudt tijdens opkomsten en kampen. Hiervoor hebben wij een besloten gedeelte op de website gerealiseerd waar je met je SOL account kan inloggen. Daardoor kunnen alleen actieve leden, leiding en bestuur van de vereniging de berichten daarop lezen. De Facebook groep zal zoals die nu is blijven (hij zal niet worden verwijderd) als onderdeel van de groepsgeschiedenis, maar wij zullen de Facebook groep in het vervolg niet meer gebruiken.

Hoe werkt het?

Op de menubalk op de website (scoutingmaarn.nl) staat helemaal rechts een knop “Inloggen”. Wanneer je hier op klikt zul je naar een inlogpagina van Scouting (SOL) worden gebracht. Wij maken gebruik van het login systeem van Scouting Nederland, dat is makkelijk want dan hoef je niet meer accounts te onthouden! 😊 Wanneer je bent ingelogd wordt je naar de ledenpagina gebracht. Je kunt daarna doorklikken naar de Activiteit pagina (een persoonlijke tijdlijn voor de groepen die je volgt), of naar de specifieke groepen van de speltakken. Je zult zien dat er een hoop gelijkenissen zijn met het gebruiksgemak van Facebook.

Naam

Wanneer je voor het eerst bent ingelogd, zul je zien dat het account de naam heeft van het lid. Dit komt omdat we de naam ophalen uit SOL.
Je kunt de naam aanpassen op de profielpagina, welke is te vinden door te klikken op het pijltje naar beneden, rechtsboven, achter de naam -> Voorkeuren -> Over.

Berichtgeving en meldingen

Bij dit systeem zit (helaas) geen app en is dus alleen via de webpagina te benaderen. Apps zoals bijvoorbeeld van Facebook kunnen via die app meldingen tonen (van reacties, likes en nieuwe posts), maar helaas kunnen wij dat dus niet op die manier. Daarom hebben we losse groepen van de speltak berichten die je kan volgen. We hebben ook een Algemene groep waar verenigingsberichten in worden geplaatst, je bent altijd lid van die groep, maar van welke speltakgroepen je lid bent (oftewel, volgt) kun je zelf kiezen. Op die manier laat jouw “Activiteit” pagina alleen maar berichten zien die voor jouw relevant zijn! Je kunt meldingen op de website aan zetten (Tip: rechtsboven op het wereldbolletje!) maar ook email meldingen. Handig, hoef je toch geen bericht meer missen! 😊

De besloten pagina is nog erg nieuw, dus het zou kunnen dat het een en ander nog niet helemaal goed werkt. Ik weet dat een deel van het systeem is ook nog engels is, dit zal ook binnenkort worden opgelost.

Mocht je nog vragen, suggesties hebben of iets tegenkomen wat nog niet goed is (zelfs kleine dingen als typfouten) stuur ze gerust naar matthijs@nullscoutingmaarn.nl. Dan zal ik proberen om het zo goed en snel mogelijk op te lossen!