Scouts Online

Onze ledenadministratie is onderdeel van het Scouts Online netwerk van Scouting Nederland, ook wel SOL genoemd. Hierin staan alle leden en leiding van Scouting Nederland geregistreerd dus ook onze leiding en leden. Het is dan ook belangrijk dat deze gegevens altijd juist en correct zijn.

Juiste gegevens

Het is belangrijk dat in Scouts Online altijd de juiste en meest recente gegevens van het lid staan. Onze leiding haalt hier de contactgegevens van de leden uit, maar ook de toestemming voor beeldmateriaal en eventuele gezondheidsinformatie kunnen ze hier uit opvragen. Hetzelfde geldt voor de contactpersonen in geval van nood.

Gegevens controleren en aanpassen

We vragen dan ook iedereen zijn eigen Scouts Online account actueel te houden. Dit account is automatisch aangemaakt bij je inschrijving bij Scouting Ridder Fulco. Op de website van Scouts Online kun je jouw huidige gegevens bekijken en aanpassen.

Pas je jouw gegevens aan, dan vragen wij ook om dit door te geven aan de leiding, omdat deze aanpassingen mogelijk niet meteen zichtbaar worden bij onze leiding.

Scouts Online gebruiken

• Navigeer naar sol.scouting.nl
  • Klik op login en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Je ziet nu een hoofdmenu en onder tabblad `Mijn Scouting` → `Mijn basisgegevens` vind je jouw gegevens. Je kunt hier jouw gegevens altijd aanpassen, maar vergeet niet de wijzigingen op te slaan.
  • Overige gegevens, zoals toestemming voor beeldmateriaal, kunnen worden aangepast onder het kopje `Aanvullende lidgegevens`.

Inloggegevens kwijt

Bent je jouw inloggegevens kwijt voor Scouts Online? Dat is niet handig, maar geen probleem: je kunt deze gemakkelijk opnieuw aanvragen! Ga hiervoor naar de inlogpagina van Scouts Online, klik vervolgens op inlog-account aanvragen en volg de stappen op het scherm.

Doe meer je account

Je kunt je Scouts Online account niet alleen gebruiken om je eigen gegevens te beheren, maar met dit account kun je ook inloggen op onze website om toegang te krijgen tot het besloten gedeelte. Daarnaast kun je ook inloggen op de ScoutShop en hierdoor betaal voor de producten een vriendelijk Scouting prijsje.

Vragen over ledenadministratie

Heb je vragen of problemen met Scouts Online of de ledenadministratie neem dan contact op met onze gegevensbeheerder.